Presència catalana i andorrana a Pyeongchang 2018 i poca difusió mediàtica





Ja fa dies que a ComunicatsNeu tenim el compte enrere al nostre web. I és que en  aquesta edició participaran dos catalans i cinc andorrans en les disciplines d'esquí alpí, esquí de fons, surf de neu i skeleton. 

Queralt Castellet i Ander Mirambell seran els esportistes catalans que participaran en surf de neu i skeleton respectivament. Queralt Castellet arribarà a Pyeongchang amb el cap ben alt després de guanyar l'or a Laax


Queralt Castellet a Laax // NieveAventura

Ander Mirambell // RTVE


Pel que fa als esportistes andorrans, Joan Verdú, Mireia Gutiérrez, Lluís Marin, Marc Oliveras i Irneu Esteve seran els encarregats de representar el país del Pirineu.  Verdú, Mimi Gutiérrez i Marc Oliveras participaran en esquí alpí. Lluís Marín ho farà en surf de neu i Irineu Esteve, en esquí de fons.
Joan Verdú // Andorra Difusió


Mimi Gutiérrez // Andorra Difusió
          
Lluís Marín // Cadena SER

Iirineu Esteve // Ara.ad

                                                 
Marc Oliveras a Sochi 2014

                                                 

                              

Opinió - Poca difusió d'aquests JJ.OO.


Catalunya té un nombre considerable d'aficionats als esports d'hivern: esquí alpí, de fons, de muntanya, raquetes, alpinisme, etc. Però pel que fa a l'afició a l'alta competició és molt minoritària. Aquests últims dies he estat parlant amb gent aficionada o no al món de la neu i pocs sabien que falten 10 dies per començar aquests JJ.OO. Això em fa reflexionar i em fa veure que l'esquí d'alta competició no està ben promocionat. De fet, l'únic anunci que he vist pel carrer ha sigut el de Toyota, on surt un esquiador paralímpic i un eslògan. Crec que l'alta competició ha de ser promocionada per les institucions. N'hauriem d'aprendre de països com Àustria, on Marcel Hirscher, per exemple, és un heroi nacional i molts joves segueixen el seu exemple. L'esquí és un esport amb molts valors a darrera i a diferència d'abans, molt accessible a tothom. Per tant, des de ComunicatsNeu intentarem fer un seguiment dels esportistes catalans i andorrans en aquesta XXIII edició dels Jocs Olímpics d'hivern. 
Molta sort a tots els participants, especialment als catalans i andorrans!

Romà Martí - Editor i administrador de ComunicatsNeu