El primer dia d'esquí en imatges

Aquest cap de setmana cinc estacions catalanes d'esquí alpí i tres d'esquí de fons han iniciat la temporada 2016-17. Semblava que ni l'hivern ni les precipitacions arribaven, fins fa una setmana, que es va pronosticar una pertorbació que ha deixat uns gruixos de neu suficients per començar a obrir els primers quilòmetres. Repassem el primer dia en imatges... I vídeos!


Esquí Alpí

Baqueira-Beret: L'estació aranesa obria parcialment amb 8 quilòmetres a la cara nord. 

Facebook Baqueira





La Molina: L'estació de la Cerdanya també ha obert parcialment, en concret la pista de Dues Estacions. Per accedir-hi, s'havia de pujar amb el telecabina Alp2500 i un cop allà, pujar amb el teleesquí de Set Fonts. A causa de la dificultat de la pista oberta, es recomanava un nivell mitjà-alt.

Primers esquiadors. Foto: Facebok La Molina


 Vallter2000: Si no tenies el nivell mitjà-alt que exigia La Molina, podies anar a Vallter. L'estació més oriental i amb una de les zones de debutants a més altitud del Pirineu, posava a disposició dels esquiadors la zona de debutants de Pla de Morens.

La nevada d'aquesta setmana, ha sigut clau per l'obertura. Foto: Facebook Vallter






Masella: Va ser la primera estació en obrir de tot el Pirineu, i avui oferia 13 quilòmetres. Les condicions eren molt bones i durant el dia ha nevat una mica.


Video: Youtube Masella


Grandvalira: El domini més gran del Pirineu, arrencava la temporada amb l'obertura parcial dels sectors de Pas de la Casa i Grau Roig. En total sumaven 11 quilòmetres amb unes condicions excel·lents.

Grandvalira segueix produint neu


Esquí de fons



Tuixent-La Vansa: L'estació oferia gairebé el 100% del seu domini, 27 quilòmetres d'un total de 28. L'any passat va patir molt els efectes del fenomen "El Niño". Aquest any han començat la temporada per la porta gran!

Aquí us deixem un vídeo compartit per uns esquiadors:



Sant Joan de l'Erm: L'estació del Pallars ha començat la temporada amb 16 quilòmetres. Les nevades no paren!


Lles de Cerdanya: L'estació de la Cerdanya ha obert gairebé el 100% de les seves instal·lacions amb un total de 20 quilòmetres de 36.




La valoració és molt positiva. Des de ComunicatsNeu, volem desitjar a tots els esquiadors/es una molt bona temporada plena de salut, neu i fred!


Comentaris