Consells per anar ben alimentats a pistes


L'esquí és un esport aeròbic que ens ajuda a enfortir tot el tronc inferior i cremar calories. Moltes calories! Depenent de la intensitat es poden cremar entre 350 i 650 calories/hora. Per evitar lesions, accidents i endur-nos un bon record del nostre dia d'esquí és imprescindible anar amb els dipòsits plens i no pas de qualsevol benzina.

El dia abans de pujar a pistes, hem de menjar principalment hidrats de carboni que contenen glucogen (el combustible dels nostres músculs). D'altra banda, també podem menjar una mica de pernil o qualsevol embotit. Els embotits contribueixen a la retenció de líquids que més tard ens serviran per retardar la deshidratació. 

El dia que esquiem, és molt important fer un bon esmorzar: proteïnes, hidrats, greixos (principalment vegetals) i líquids. Els cereals, la llet el pa i l'oli d'oliva poden ser opcions molt vàlides.

Quan #somapistes també hem d'anar menjant i hidratant-nos més o menys un cop cada hora. Xocolata, torró, barretes energètiques o les boles energètiques casolanes! Des de ComunicatsNeu recomanem fer una parada de mínim tres quarts d'hora si la nostra jornada d'esquí s'allarga més de sis hores. La majoria d'estacions disposen de bars-mirador on es pot fer un mos mentre gaudeixes de magnífiques vistes. Bon pla, oi?;)

Per últim, quan acabem el nostre dia d'esquí, cal fer un àpat amb cara i ulls per recuperar totes les vitamines, minerals i energia perduda durant el dia. Pasta, amanida, carn, peix, ou, etc. Anar a l'après-ski és una bona idea sempre que no ens passem amb les cerveses. L'alcohol deshidrata moltíssim i això pot afectar els nostres músculs. 

Aquests són uns consells bàsics que creiem que us poden ajudar a allargar les vostres jornades d'esquí i sobretot, gaudir-les més. Apa, bona esquiada i bon any :)

           


Un dinar a 2500 metres d'altura és possible a Niu d'Àliga (La Molina)