Opinió - Com iniciar-se en el món de l'esquí i la neu

Estimats/des lectors/es,
Com podreu intuir, m'agrada molt la neu. La visc amb molta passió i emoció. Per mi esquiar no només és calçar-me els esquís i lliscar muntanya avall. Per mi esquiar és aixecar-me a les sis del matí a Lloret de Mar i fer al voltant de dues hores de cotxe. En aquestes dues hores, observo com el paisatge va canviant. Quan veig que les llunyanes muntanyes ja les començo a tenir a prop, hi ha quelcom que em dóna l'energia suficient per afrontar una llarga jornada d'esquí de 8 hores. Finalment arriba el millor moment, s'acaba la collada i començo a veure els primers remuntadors. Un cop a pistes no hi ha temps per perdre. Aquell track que vas veure a l'Skitude del teu amic que passava per un bosc amb neu pols, aquella vista panoràmica de la Cerdanya que tens quan ets a dalt de Masella, a l'altra banda, la serra del Cadí i el Pedraforca, una baixada de 20 minuts... Per tot això i molt més que segur que em falta per descobrir, l'esquí juntament amb la bici de muntanya són els meus esports preferits. 

Contràriament al que pugueu pensar, aquesta passió per la neu em ve de fa ben poc ja que vaig aprendre a esquiar als 12 anys aprofitant un pont de la puríssima a Arinsal. Aquí us porto alguns consells que vaig seguir per convertir-me en un fanàtic de l'esquí i la neu:

1. Els primers dies són clau: És bàsic que els primers dies d'esquí els fem seguits. És a dir, aprofitem un pont de 3-4 dies per dedicar-los a aprendre.

2. Un monitor, la clau de l'èxit: Intentar aprendre a esquiar sense monitor és com fer una casa amb els fonaments febles, quan comencem a pujar pisos caurà. L'esquí és un esport on la tècnica és importantíssima i sobretot als inicis.

3. El material: Pel que fa a la roba, és important que aquesta abrigui i sigui impermeable. Al principi es cau força, no ens enganyarem, i per això hem d'evitar que ens entri aigua posant-nos roba de qualitat. Els esquís els podem llogar a l'estació mateixa. Sempre et pregunten el nivell d'esquí per donar-te els esquís que més s'adeqüen a les teves necessitats.

4. Els companys d'esquí: Sempre és millor que anem acompanyats. Pot ser un amic que en sàpiga més o perquè no un amic amb qui us inicieu junts. Aquest ens pot ajudar a corregir la postura quan no estem amb el monitor, a recollir-nos els esquís si caiem, etc. Una amistat a la muntanya es reforça molt més!

Romà Martí


La tècnica sempre és millorable. Foto d'arxiu: Febrer 2018 (La Molina)

Comentaris