Com sobreviure un Nadal amb poca neu


Si haguéssim fet una aposta a principi de novembre probablement tots l'hauríem perdut. El que semblava una temporada prematura, amb fred i bons gruixos de neu ha acabat sent un inici complicat a la majoria d'estacions d'esquí del Pirineu. Contra això hi podem fer poca cosa, així que l'únic que ens queda és adaptar-nos a la situació i per això us portem 5 consells per esquiar amb qualitat aquestes festes:


1. Horaris: Llevar-se tard és un luxe que no ens podem permetre aquests dies. Si volem gaudir de bons dies d'esquí, hem de ser a les 8:50 a pistes. Ens trobarem poca gent i una neu una mica dura. A nosaltres ens agrada la neu dura perquè és ràpida! 

2. El forfet: Cada cop més estacions del Pirineu permeten comprar els forfets per Internet. Si ens allotgem a un hotel, podem demanar-los uns dies abans d'anar-hi i moltes vegades ells ens poden fer les gestions. També podem adquirir-los per Internet a les webs de les estacions o en pàgines especialitzades en viatges a la neu: Estiber, esquiades.com etc. Comprar el forfet amb antelació pot assegurar-nos el nostre dia d'esquí. El passat pont de la puríssima Grandvalira va tancar la venda de forfets a causa de la gran demanda que hi va haver.
3. L'orientació de les pistes: A les zones més solanes la neu sol patir més i per tant les hem d'esquiar a mig matí. Les pistes que presentaran millors condicions seran les d'orientació Nord i una cota per sobre els 1800-2000 metres.

4. La roba: En dies d'anticicló no cal abrigar-nos tant. El sol a la muntanya pica de valent i per tant amb una jaqueta una mica més fina podem esquiar perfectament. La samarreta tèrmica és recomanable portar-la sempre posada perquè absorbeix la suor i ens manté la pell eixuta. Mantenir-nos secs és clau per no passar fred.

5. Paciència: Com ja es va demostrar el passat pont de la puríssima, la falta de neu no ens fa enrere als esquiadors. Per tant el més probable és que ens trobem cues als remuntadors. Davant d'això l'únic que podem fer és esperar tranquil·lament i aprofitar per descansar. Al final, una cua a un remuntador no supera gairebé mai els 10-12 minuts.  

Cues a Grandvalira. Mora Banc no patrocina aquest artícle:)


Comentaris