Pont de la Puríssima a Masella i Grandvalira

Malgrat les nevades de principi de novembre que auguraven una magnífica temporada d'esquí, un anticicló poderós i demolidor va ser capaç de fondre els gruixos que s'acumulaven a pistes. De totes maneres hem pogut esquiar força bé. 
Per passar el pont els dos redactors vam escollir estacions diferents: Grandvalira i Masella.

Grandvalira - Romà Martí

Grandvalira va anunciar en un principi que només obriria 32 kilòmetres en tot el seu domini. Finalment, mitjançant l'ajuda d'un helicòpter per baixar neu dels cims i de camions, es va poder arribar als 52 Km esquiables repartits entre les zones del Pas de la Casa, Grau Roig i Encamp. Tot i tenir només una quarta part de l'estació oberta, els esquiadors no ens vam fer enrere i vam pujar a pistes. Les xifres així ho avalen. El nombre d'esquiadors va obligar a Grandvalira a tancar la venda de forfets per dissabte i diumenge. I és que divendres érem ni més ni menys que 9000 esquiadors! 
Personalment l'experiència va ser bona. Jo vaig esquiar dijous, divendres i dissabte. A les 9 era a pistes i podia esquiar fins les 10:15 pràcticament sol i amb les pistes en perfectes condicions. Dissabte al matí van estar funcionant els canons després de dies de temperatures sobre zero que impedien produir neu. Tant de bo les previsions de neu per aquesta setmana es compleixin i les estacions tinguin més neu per nadal.


   


Masella - Francesc Tarrús


Tot i que Masella va començar la temporada molt aviat i amb unes expectatives de neu molt altes, la falta de nevades i les altes temperatures de la setmana del pont de la puríssima i de la prèvia no varen permetre la producció de neu. Això va generar que no hi haguessin moltes pistes i sectors oberts, per tant, ens vam trobar amb un problema important i bastant típic en jornades festives que era l'enorme massificació de gent.


Com bé sabreu, aquest pont l'estació de Masella era la que presentava unes de les millors condicions de neu en tot el territori i això va fer que molta gent es desplacés a fer el primer tast de la temporada allà.

L'experiència en general va ser bona, ja que les pistes que tenien obertes (excepte les baixades finals fins a pla de Masella) estaven en bones condicions, sobretot el sector de La Tosa. Això si, si volies una mica de pau i tranquil·litat i no fer cues immenses per a pujar en els remuntadors (sobretot el Jumbo), havies d'esperar fins passades les dues de la tarda a què tant els clubs d'esquí com algunes persones comencessin a donar la jornada per finalitzada.

Parlant en xifres exactes hi havien obertes 30 pistes i 6 remuntadors formant un domini esquiable de 34 quilòmetres esquiables amb qualitat de neu pols - dura. Pel que fa a gruixos de neu a pla de Masella trobàvem uns escassos 20 centímetres i al sector de La Tosa 55 centímetres.
 


També vam aprofitar per a estrenar la versió prèmium de l'app Skitude i enregistrar els nostres tracks amb les noves gràfiques i estadístiques. 


Com a comentari final ha estat un pont de la puríssima amb menys neu que l'anterior però així i tot valorem molt positivament l'esforç que han fet les estacions per tal de poder cuidar i aguantar tant la neu. També dir, que ens ha permès fer un primer tast de la temporada i que encarem amb ganes les festes de nadal a veure si hi ha més neu i podem gaudir encara més de les jornades d'esquí. 




Comentaris